A BBTE a Kolozsvári Magyar Napokon

Az idei Kolozsvári Magyar Napok egyik szervező partnere a Babeș–Bolyai Tudományegyetem. ​A rendezvény ideje alatt ingyenesen látogathatóak lesznek az intézményhez tartozó múzeumok, augusztus 21-től pedig az intézmény színes programkínálattal várja az érdeklődőket a Farkas utcában, ahol szakmai és kikapcsolódásra alkalmas foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.

A rendezvény ideje alatt ingyenesen látogathatóak lesznek a következő múzeumok: az Egyetemi Múzeum (Farkas utca), Ásványtani Múzeum (Farkas utca a BBTE főépülete), Botanikai Múzeum (Majális utca 42 szám), Állattani Múzeum (Klinikák utca 5-7 szám) és az Őslénytani Múzeum (Farkas utcai Főépület).

Az egyetemi sportparkban egész héten számos sporttevékenységen és versenyen lehet majd részt venni.

Augusztus 21-től, az intézmény színes programkínálattal várja az érdeklődőket a Farkas utcában, ahol szakmai és kikapcsolódásra alkalmas foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.

A természettudományokat kedvelők látványos kémiai és fizikai kísérleteket tekinthetnek meg a BBTE Fizika és Kémia intézetének bemutatásában. A Földtani Intézet ásványgyűjteményét lehet majd szemügyre venni, ásványok makroszkópos tulajdonságait valamint sztereomikroszkóp alatti mikrómineralógiai megfigyeléseket végeznek majd. Továbbá megtekinthető lesz egy kis drágakő- és ékszer-kiállítás is.

A Magyar Matematika és Informatika Intézet bemutatásában robotokkal és logikai játékokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődök.

Egy kis keleti világot idéznek majd a Konfucius intézet foglalkozásai, többek között azt is megtudhatjuk hogy írják és ejtik kínaiul a nevünket.

Az óvodás korosztály is megtalálhatja kedvenc szórakozását a BBTE standjánál, a Pedagógiai Intézet hallgatói kézműves foglalkozással készülnek.

Szintén augusztus 21-én „Elvi kérdés, a nyelvi kérdés? – a kolozsvári magyar diákok fogyasztói tudatossága” címmel kerül egy kerekasztal beszélgetésre a BBTE első emeleti termében (Popoviciu). Meghívottak: dr.Csata Zsombor, adjunktus, BBTE Magyar Szociológiai Intézet; Talpas Botond, elnök, Igen, tessék! mozgalom elnöke.

Az egyetem Magyar Történeti Intézete és a Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete különálló programmal lesz jelen a rendezvényen. A programkínálatuk a Magyar Napok és a BBTE honlapján tekinthető meg.

A Kolozsvári Magyar Napokkal egy időben zajlik a BBTE és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség közös szervezésében a középiskolásoknak szóló Nyári Egyetem. Erdély különböző pontjairól érkező diákok többek között karrier tanácsadáson, kommunikációs képzésen, városlátogatáson vehetnek részt. 

Kimaradt?