A Duna-deltába szánt defibrillátorra gyűjtenek kürtősök eladásából

Kürtőskalács fesztivált tartanak októberben Budapesten, ahol a szervező Vitéz Kürtős műhely jótékonysági akcióját is ismerteti. 

A "vitézek csapata" Bálint Gáspár és Bálint F. Gyula június 2. óta evez a Dunán a folyó forrásától indulva egészen a Duna-deltáig, hogy összegyűjtsék azt a csaknem ötszázezer forintot (kb. 7000 lejt), amelyből egy defibrillátort vásárolhatnak a deltában található néhány településnek. Minden eladott kalács után 15 forintot tesznek félre az életmentő készülékre.

Saját készítésű, különleges ízesítésű kalácsok, koncertek és meglepetésprogramok is várják az érdeklődőket idén október 10. és 12. között a II. Kürtőskalács fesztiválon Budapesten, a városligeti Vajdahunyadvár előtti területen.

A program jótékonysági akcióval is kiegészül: a "vitézek csapata" Bálint Gáspár és Bálint F. Gyula június 2. óta evez a Dunán a folyó forrásától indulva egészen a Duna-deltáig, hogy összegyűjtsék azt a csaknem ötszázezer forintot (kb. 7000 lej), amelyből egy defibrillátort vásárolhatnak a deltában található néhány településnek.

A gyűjtés március 12-én kezdődött a fesztivált is életre hívó Vitéz Kürtős műhelyében, ahol minden eladott kalács után 15 forintot tesznek félre az életmentő készülékre. A kajakosok útjuk során több településen is kikötnek és a helybelieknek is sütnek kürtőskalácsot. A kajaktúra érdekessége, hogy bárki csatlakozhat hozzá akár kajakkal, akár biciklivel.

Az októberre tervezett eseményen a közös sütés és a legjobb receptek elsajátítása mellett lehetőség lesz rekordokat dönteni, valamint Tóth Gabi, Takács Nikolas, Dér Heni, a Neoton Swing és az Indygo zenekar koncertjeit is meghallgatni - adták hírül közleményben a szervezők.

A látogatók olyan extrém édességeket is megkóstolhatnak, mint a csokicseppes, gumimacis, kandírozott narancsos, mazsolás és a szezámmagos kalács, de a Kürtős krémes nevű édesség is kapható lesz.

Kimaradt?