Japánban tanulhatnak a romániai köztisztviselők

A Köztisztviselők Országos Ügynöksége (ANFP) tanulmányi ösztöndíj-lehetőséget hirdet Japánba. Az ösztöndíjak a Young Leaders’ Programon (YLP) keresztül lesznek elérhetőek, illetve a Tokiói Politikai Tudományok Országos Intézete (GRIPS) bonyolítja le őket. A jelentkezéshez szükséges dokumentációt az ANFP székhelyén lehet benyújtani, 2014. október 1-ig.

A Japán Kormány által támogatott, a romániai Japán Nagykövetség és a Köztisztviselők Országos Ügynöksége által népszerűsített program a fiatal tisztviselőket és a közigazgatásban tapasztalattal rendelkező kormányzati hivatalnokokat szólítja meg. Időtartama: 2015 október – 2016 szeptember. A képzések angol nyelven zajlanak, a program közigazgatás/közpolitikák szakterületen szerzett mesteri diploma átadásával zárul.

A program célja a közigazgatásban tevékenykedő jövőbeli vezetők országos szinten történő felkészítése.

A 2015 – 2016-os tanévre 2 típusú ösztöndíjat hirdetünk: Közigazgatás országos (központi) szinten – School of Government, valamint Közigazgatás területi (helyi) szinten – School of Local Governance.

Pályázni a következő feltételek mellett lehet:

  •  40 éves korig (2015 október 1-jével bezárólag)
  • minimum 3 év tapasztalat a közigazgatásban (lehetőleg 5 év)
  • kiemelkedő akadémiai teljesítménnyel és államvizsgával zárult felsőfokú tanulmányok
  • TOEFL vagy IELTS típusú angol nyelvvizsga bizonyítvány

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat és a kitöltendő űrlapokat az ANFP székhelyén lehet kérvényezni, valamint letölthetőek az ANFP honlapjáról is. A YLP programmal kapcsolatos részletek a www.grips.ac.jp honlapon találhatók.

Kimaradt?