A halálos autóbalesetek térképe (INFOGRAFIKA)

Romániában az elmúlt években jelentősen csökkent a halálos autóbalesetek száma, de továbbra is több százan veszítik életüket a közutakon. A PRO TV által ismertetett adatok szerint 2013-ban 1856 ember halt meg autóbalesetben, Háromszék pedig megdöntötte a negatív rekordján ezen a téren.

Tavaly Suceava megye számított a legveszélyesebbnek, 87 ember életét követelte közúti baleset, a sor másik végén pedig Tulcea állt, "mindössze" 11 halálesettel.

A székelyföldi megyéket vizsgálva kiderül: Hargita megyében évente 20 és 40 között mozgott a halálos balesetek száma, tavaly 28 haláleset történt a közutakon. Kovászna megye szerencsés éve 2011 volt 8 áldozattal, ezt követően azonban saját negatív rekordját döntötte meg tavaly Háromszék 23 áldozattal.

Maros megye 2007-ben és 2009-ben is elérte a 87-es számot, ezután azonban 43-ra sikerült letornásznia a halálesetek számát. Alább az erdélyi megyékben látható változások tekinthetők meg:

A legnagyobb meglepetést egyébként Bukarest okozta, míg ugyanis öt évvel korábban negatív rekordokat döntögetett évi 145 ember halálával, tavaly 63-ra csökkent az autóbalesetek áldozatainak száma.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?