Hetente történik kígyómarás Háromszéken

Feléledtek a kígyók Háromszéken, hetente történik kígyómarás, jellemzően hétvégén, amikor többen vonulnak szabadba kirándulni.

A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházba vasárnap Kommandóról szállítottak be egy 23 éves fiatalembert, akit lábszárán mart meg egy vipera. Az áldozat megkapta a szérumot, és miután az éjszakát a kórház intenzív terpápiás osztályán töltötte, hétfőn saját felelősségére távozott, tájékoztatott Nagy D. István.

A kórházi szóvivő emlékeztetett, hogy múlt héten ugyancsak Kommandóról szállítottak be egy 42 éves férfit, akit vipera mart meg. Az az áldozat magával vitte a kígyó levágott fejét is, hogy azonosítani lehessen a hüllőt. A szakemberek azt javasolják a kígyómarások áldozatainak, hogy ártalmatlanítsák, és vigyék magukkal az őket megtámadó hüllőket.

A sepsiszentgyörgyi kórháznak rendelkezésére áll az ellenanyag, de a gyors beavatkozás érdekében arra kérik a lakosságot, hogy amikor hívják az 112-es hívószámot lehetőség szerint mondják el, hogy milyen kígyóra gyanakszanak, hogy a mentősök már felkészülten érkezzenek, és minél hamarabb beadják a szérumot. Háromszéken egyébként eddig évente 3-5 kígyómarást jegyeztek, idén viszont már három vipera és egy azonosítatlan hüllő marta meg a kirándulókat.

A sepsiszentgyörgyi kórház elmúlt heti eseményeit ismertetve Nagy D. István rámutatott, hogy  összesen 11 személy került sürgősségre ittas állapotban. Egyikük, egy 17 éves, sepsiszentgyörgyi lány fokozottan ittas állapotba került kórházba. Ő 12 órás megfigyelésre a gyerekosztályára került, majd másnap távozott. A múlt héten egy 12 éves kiskorú fiú került kórházba alkoholos kómában, mondta a szóvivő, aki szerint minden ilyen esetről értesítik a Gyermekvédelmi Igazgatóságot, akik megvizsgálják a családot és a kiskorú életkörülményeit.

Kimaradt?