Az eltűnt korondi fiú édesanyja: imádkozzanak Csabáért

Nagy erőkkel folytatják hétfőn is a hatóságok a Tusnádfürdőről múlt csütörtökön eltűnt korondi fiú keresését, mert a 18 éves Tófalfi Csabát még nem találták meg – tudtuk meg a Hargita megyei rendőrfelügyelőség szóvivőjétől.

Gheorghe Filip elmondta, az átfogó akcióban a rendőrség, a csendőrség, a tűzoltók és a készenléti felügyelőség mellett hegyimentők és önkéntesek is részt vesznek. A hétfői nap folyamán az Olt medrét is átkutatják egy nagy méretű gumicsónakkal. „Egyelőre Hargita megyére koncentrálunk, mindent tűvé teszünk Tusnádfürdő környékén” – magyarázta.

A szóvivő megerősítette, hogy Csaba eltűnésének napjától, múlt csütörtöktől országosan is keresik a tinédzsert. Arra a kérdésünkre, hogy van-e időhatár, amin túl felhagynak egy eltűnt személy keresésével, Filip nemmel válaszolt. „Egy átfogó akciót természetesen nem lehet a végtelenségig folyatni. Ám ha felbukkan bármilyen, az eltűnt személyre utaló nyom, ismét nagy erőkkel kezdik keresni az illetőt” – fogalmazott a felügyelő.

Tófalfvi Csaba fényképe egyébként nem került még fel a Hargita megyei rendőrség honlapjának eltűnt személyek rovatába, ám a szóvivő szerint ha a fiatalembert a héten nem találják meg, a fotóját feltöltik.

A sátra mellett látták

Lapunk megkereste a tinédzser családját is. Édesanyja elmondta, tudomásuk szerint Csabát csütörtökön hajnali ötkor látták utoljára a tusványosi táborban felállított sátra mellett. „Azóta sem hír nincs róla. Imádkozzanak érte” – mondta az édesanya.

Tófalvi Csaba eltűnésekor farmernadrágot, farmer felsőt és kék pólót viselt. A hatóságok arra kérik mindazokat, akik bármilyen információval rendelkeznek a hollétével kapcsolatban, hogy haladéktalanul jelezzék a 112-es hívószámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?