Most már sms-ben is vásárolhatunk buszjegyet Kolozsváron

Sms-ben is lehet már menetjegyet váltani a kolozsvári tömegközlekedésben – jelentette be Emil Boc polgármester és Liviu Neag, a tömegközlekedési vállalat vezetője szerdán. Az sms-t a 7478-as számra kell küldeni megjelölve annak a járatnak a számát, amelyen utazni szeretnénk.

A 0,5 euró értékű vonaljegy 45 percig érvényes. Aki egy óra alatt több járatot venne igénybe, annak 60 perces érvényességű sms-jegyet érdemes váltania 0,9 euróért; ehhez a T betűt kell elküldeni a 7478-as számra. Aki pedig előreláthatóan egy nap alatt többet fog utazni a tömegközlekedési járműveken, annak a 2,6 eurós napi bérletet javasolják, ebben az esetben A-t kell küldeni a megadott számra.

A környező falvakba szállító, M-típusú járatokra a következő algoritmus szerint lehet jegyet váltani: M40, ha 40 perces utazást tervezünk – 0,9 euróért; M60, ha 60 perces utazást tervezünk – 1,35 euróért; M80, ha 80 perces utazást tervezünk – 1,8 euróért. Aki pedig a teljes metropolisz övezetre és a városra is érvényes napi bérletet szeretne váltani, az 4 eurót fizet, az MA kódot kell elküldenie a megadott számra.

Az sms-ben megváltott menetjegyek ára nem tartalmaz áfát, és az értékhez hozzáadódik a szolgáltató által felszámolt sms-küldési díj is. A visszaigazolást a küldőnek 25-50 másodpercen belül kell megkapnia mobiltelefonján. Az egy hónap alatt megváltott menetjegyek árát a telefonszámla tartalmazza.

A telefonos jegyvásárlás lépéseit és a küldendő kódokról szóló tájékoztatást valamennyi tömegközlekedési járművön jól látható helyen kifüggesztik. Ha az utas megváltott egy menetjegyet és lejárt a jegy menetideje, de még nem érkezett meg az úticéljához, nem büntethető.

Hasonló jegyvásárlási rendszer Erdély számos városában már évek óta működik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?