Dâmboviţa megye: naponta háztartásokat fosztogat a medve

Egy borjút vitt el hétfőn reggel az istállóból a medve Moroieni községben, Dâmboviţa megyében, személyek ez alkalommal nem sérültek meg – közölte Mihai Moraru a község polgármestere. Kifejtette: az esetet a megkárosított gazda jelentette. „Hétfőn reggel két személy jelentkezett a helyi önkormányzatnál, az ellopott borjú miatt, Glod faluból.

A tulajdonos félt kimenni a házból, hogy elüldözze a medvét" – nyilatkozta Moraru. A gazda elmondása szerint a nagyvad kivitte a borjút az istállóból az udvarra, és ott fogyasztotta el, a házőrző kutya pedig megsérült miután a medvére támadt. A nagyvad csak a zsákmánya elfogyasztása után vonult vissza az erdőbe.medvetehen

A polgármester tájékoztatott: nincsenek arra utaló jelek, hogy az a medve járt volna a faluban, amely az elmúlt héten a környéken megölt egy 63 éves embert. A hatóságok a két héttel korábbi incidens után, amikor Pietroşitán egy személy életét vesztette, kettő pedig megsebesült felhívták a lakosok figyelmét a veszélyre, és elővigyázatosságra intették őket.

„Reméljük, hogy az emberek felfogják azt, hogy mi történik" – fogalmazott Mihai Moraru. Vasárnap délelőtt ugyancsak Moroieni községben, Glod faluban egy másik háztartásból az ólból egy disznót ragadott el a medve, zsákmányával az erdőbe menekült. A hatóságok szerint ebben az esetben sem az a sérült állat volt a tettes, amely az elmúlt szerdán embert ölt.

Kimaradt?