Országos képzéshétvége Gyergyószentmiklóson középiskolásoknak

Jubileumi rendezvényre készül a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ – a MIÉRT társult országos szervezete) jövő hétvégén, május 9-11. között Gyergyószentmiklóson. Ez a program nem más, mint az Országos Képzéshétvége (OKH) tízedik kiadása, amelyre idén a szervezők kiváló előadókat hívtak meg az Amnesty International Magyarország budapesti irodájából. A szórakozás sem maradhat ki, az OKH születésnapját a Bagossy Brothers Company zenekarral együtt ünneplik majd a résztvevők – olvasható a MAKOSZ közleményében.

Az Országos Képzéshétvége a MAKOSZ egyik legnagyobb képzése a Közéleti Diák és Ifjúsági Akadémia (KÖDAK) és a Diákönkormányzati Szabadegyetem (DÖKSZAB) után, amelynek lényege, hogy a diákokat kimozdítsa az iskolapadból és teljesen új nézőpontot adjon a tanulás fogalmáról. Az elmúlt években olyan témákban hallhattak előadásokat a résztvevők, mint a rendezvényszervezés, projektmenedzsment, időmenedzsment, szervezeti menedzsment.

A MAKOSZ elnöksége az év elején kitűzött maga elé egy komoly, de ugyanakkor hosszútávon megvalósítható célt: az elkövetkező évben az érdekvédelemre helyezi a hangsúlyt, ehhez az első lépése egy folyamatban lévő kutatás a tanügyi rendszerről, amely felméri a jelenlegi helyzetet. Ennek fényében a szervezők az OKH struktúráját az éves célhoz igazítva az Amnesty International irodát hívta meg a rendezvényre, akik érdekvédelmi témában fognak műhelymunkát tartani a résztvevőknek. A jelentkezési feltételek is változtak: azok részesülnek előnyben, akik még nem vettek részt ezen a rendezvényen a korábbi években.

A program idén májusban ünnepli megszervezésének 10. évfordulóját, így a szórakozás sem utolsó szempont. Erre a különleges alkalomra a MAKOSZ vezetősége az erdélyi zenei élet egyik legkeresettebb zenekarát hívta meg, a Bagossy Brothers Company-t.

„A jelentkezési határidő május 2., 24.00 óra, tehát minden kedves érdeklődő húzzon bele! A szervezők mindent megtesznek a szakmaiságért és a fergeteges hangulatért!” – ígérik a közleményben.

A jelentkezéseket az okh@makosz.ro és a berei.dora@makosz.ro címekre kell elküldeni.

 

Kimaradt?