Kommunikációs napokat szerveztek a Sapientián

Hol lakik a tudás? A politikum világa Az éhezők viadala című filmben, Pozitív manipuláció a gazdasági kapcsolatokban, Győzd meg, oktasd és legyetek sikeresek – csak néhány cím azok közül az előadások közül, amelyek elhangzottak csütörtökön a PontKom nevet viselő kommunikációs konferencián.

A Sapientia EMTE marosvásárhelyi harmadéves kommunikáció- és közkapcsolatok szakos hallgatói első alkalommal szervezték meg a befolyásolásról, rábeszélésről, manipulációról, kommunikációról szóló rendezvényt, amelynek témái között oktatás, művelődés-szervezés, az ideális egyetemi, ifjúsági kulturális központ létrehozása szerepelt többek közt.

Gagyi József egyetemi tanár elmondta, ez a diákok rendezvénye, a tanárok résztvevőként, illetve meghívottakként voltak jelen csupán.

Az egyetemről és az oktatási rendszerről, az ideális tanügyről, tanításról, a diákok felkészítéséről, felvételiztetéséről készült projektjét Gyümölcsös a sivatagban címmel Hamar Mátyás Ruben elsőéves kommunikáció szakos hallgató ismertette. Miért fontos a jó tanügy? - kérdezte, majd válaszolt is rá: azért, mert az oktatás az a szakma, amely megteremti az összes többit.

A középkori és mai egyetemről, annak fejlődéséről Már Norbert, szintén elsőéves hallgató értekezett, egy élő fához hasonlítva az egyetemet, amely három fő célt szolgál: tudást termel, raktároz és továbbad. Ha ezek közül bármelyik kiesik, értelmét veszíti a tanítás.

Egy használaton kívüli, gazdátlanná vált földszintes épület újrahasznosításáról, abban egy ifjúsági kulturális központ elindításáról készített tervet Kiss Mária Magdolna harmadéves hallgató, Kultúra a városban címmel.

Dr. Kovács Barna ideológiáról, utópiáról és manipulációról tartott előadást, dr. Bakos Levente a gazdasági kapcsolatokban hasznos pozitív manipulációról, Gábor Balázs pedig az ügyfelek kölcsönös sikeréhez nélkülözhetetlen kommunikációról beszélt. 

Kimaradt?