A Bogyó és Babóca szerzője beteg gyerekeknek írt mesekönyvet

A daganatos és leukémiás gyermekek igazi kis hősök, akikre a kezelések során komoly bátorságpróba vár. Éppen ezért jelent meg a Bátorságpróba című daganatos és leukémiás gyermekeknek szóló tájékoztató mesekönyv, amely anyagából kiállítás is készült. A kiállítás a budapesti Országos Onkológiai Intézet Sebészeti Tömbjének Aulájában nyílt meg. A könyv ide kattintva bárki számára online formátumban, ingyenesen elérhető.

A beteg kisgyermekeket, akiknek nem elég a betegség, még rémisztő vizsgálatok tömkelege előtt is állnak, az ezekkel járó szorongásoktól próbálja megóvni a Bátorságpróba, amely a mese erejével mutatja be a daganatos és leukémiás gyerekeknek, hogy mi történik majd velük a kivizsgálások és kezelések során. Így talán kevésbé félnek majd az ismeretlen környezettől, műszerektől és beavatkozásoktól.

A történetek egy érintett édesanya, számos orvos, gyermekpszichológus és nővér tollából születtek meg. Teljesen hitelesen, valós helyszíneken mutatja be az eseményeket a könyv, amelyet Bartos Erika illusztráció színesítenek. Az írónő többek között olyan sikeres gyerekkönyveket publikált már, mint az Anna, Peti és Gergő, illetve a Bogyó és Babóca sorozatok.

Kimaradt?