Március végén lesz a MOGYE-n az egészségügyi TDK

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervezésében március 27-30. között tartják meg Marosvásárhelyen a XXI. Tudományos Diákköri Konferenciát. Ez az egyetlen rendezvény Erdélyben, amelyen a magyar hallgatók anyanyelvükön mutathatják be orvosi, fogorvosi illetve gyógyszerészeti témájú dolgozataikat.

A főszervezők elmondták, nagy örömükre szolgál, hogy az idei évben először sikerült akkreditálni a konferenciát. Ezáltal a célközönség is kiterjed az egyetemi hallgatók mellett a rezidensekre, PhD hallgatókra és szakorvosokra is. A konferenciára előzetesen is lehet regisztrálni a tdk.mmdsz.ro oldalon, valamint  a helyszínen, a Kultúrpalota előcsarnokában is várják az érdeklődőket.

A részvétel 14 (EMC) kreditpontot ér. A regisztrációs díj orvosoknak 70 lej, rezidenseknek és PhD hallgatóknak 50 lej. A rendezvény színvonalát az is bizonyítja, hogy az előző évhez képest közel 70-el több kivonat érkezett be, így 298 dolgozat kerül bemutatásra a hallgatók részéről. A magas létszámra való tekintettel a szervezők idén kibővítették a konferencia helyszínét, így a csütörtöki programok egy része a Bernády Házban zajlik majd. Minden évben számos külföldi előadó is érkezik a konferenciára, akik különböző témakörökben érdekes és tartalmas előadásokat tartanak.

A résztvevők száma korlátozott minden évben, így a jelentkezés megnyitásától számított 2 órán belül minden hely betelt. A főszervezők elmondták, hogy a rendezvény pénzügyi fedezetére benyújtott pályázataik még elbírálás alatt vannak és idén a támogatók száma is kevés, ezért szívesen fogadnak minden támogatást.

Kimaradt?