Imádják a fiatalok a Székelyföldi Diákigazolványt

Egyre népszerűbb a Székelyföldi Diákigazolvány, a SIC Card, amelyet már 2000 egyetemista vagy középiskolás tanuló használ kedvezményes szolgáltatások igénybe vételére.  

Az akciót kezdeményező sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke, Zsigmond József szerint a székelyföldi diákigazolvány felmutatásával kedvezményesen lehet belépni rendezvényekre, szórakozóhelyekre, de árkedvezményt biztosít orvosi szolgáltatásoknál, vásárlásnál, közszállítási járműveken és turisztikai szolgáltatóknál is.

Zsigmond József elmondta: több mint 130 hazai és külföldi intézménnyel kötöttek már partnerségi szerződést, ezek átlag 10 százalékos kedvezményt biztosítanak a diákigazolvány felmutatásakor. A SIC Card működtetője szerint jelenleg több mint 2000 háromszéki, Hargita és Maros megyei diák és egyetemista használja a kártyát, és további 3000-re van benyújtva igénylés.

A Sic Card a www.diakigazolvany.ro háromnyelvű honlapon igényelhető, és ez az első az országban, melyet kisiskolások és egyetemisták egyformán igényelhetnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?