Magyarországon köröznek egy háromszéki csalót

Nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki a háromszéki ál-munkahelyközvetítő ellen, jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Ion Popa. Kovászna megye rendőrparancsnoka szerint a nyomozók úgy tudják, a kézdivásárhelyi csaló Magyarországon tartózkodik, hamarosan kiadják ellene a nemzetközi elfogató parancsot.

Az ügyben a szervezett bűnözés elleni ügyészség  (DIICOT) folytatja a nyomozásokat, és kiderítették, hogy a JobLaszlo és West Herad cégek tulajdonosának két társa is van. A Hargita és Kolozs megyei tettestársakat már kihallgatta a rendőrség, tájékoztatott Ion Popa.

A JobLaszlo és West Herad munkaközvetítő cégek ellen már több mint 140 kárvallott tett panaszt. Ezek a cégek sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi munkapontjaikon toboroztak külföldi munkahelyekre álláskeresőket, akiktől fejenként 500-600 lejt kértek el, de végül nem kínáltak munkahelyet számukra.

Az áldozatok között vannak Háromszékiek, Hargita és Kolozs megyeiek is. Mint arról beszámoltunk több panaszos a fogyasztóvédőket is felkereste, amely két ízben egyenként tízezer lejes bírságot szabott ki a cégvezetőre, aki azonban megfellebbezte a büntetését. 

Kimaradt?