TSz-szel toboroz manókat a Yuppi Tábor

Március közepéig lehet jelentkezni a cukorbeteg gyerekeknek szervezett élményterápiás Yuppi Táborba. Tóth Szabolcs (TSz) humorista a YouTube-ra is feltöltött videóban elmondja, miért is jó dolog ez.

A Yuppi egy élményterápiás tábor cukorbeteg gyerekek részére, ahol a gyerekek kalandos programokon vehetnek részt, olyan tevékenységeket próbálhatnak ki, melyekre otthon nincs lehetőségük. A táborozók felfedezhetik a magukban rejlő erőt, kitartást, átléphetik saját határaikat.

A július 10-20. között kamaszoknak (13-18 évesek) és az augusztus 7-17. között kisebb gyerekeknek (7-12 évesek) Mezősályiban tartandó táborba 20 évnél idősebb önkéntesek jelentkezését várják Házi-, Menő- vagy DokiManó feladatkörökbe.

A HáziManók a mindennapi apró-cseprő dolgokat irányítják, egész nap egy adott gyermekcsoporttal vannak, kísérik őket, játszanak, beszélgetnek velük, és ami a legfontosabb: lelkesítik őket. A MenőManók olyan nappali programokat szerveznek és vezetnek mint például a fotózás, íjászat, kézműves foglalkozás, lovaglás, zene, színjátszás, evezés/horgászat, magaskötélpálya/falmászás. A DokiManók csapatába olyan orvosok, asszisztensek és dietetikus jelentkezhetnek, akik szívesen kipróbálnák az egészségügyet fehér köpeny nélkül is.

https://www.youtube.com/watch?v=Fj2p_tM1gCs&feature=player_detailpage

A táborban magyar és román anyanyelvű gyerekek is vannak, ezért előnyt jelent a román nyelv jobb ismerete, de nem kizáró jellegű, a programokon minden két nyelven hangzik el.

A jelentkezőknek önéletrajzukat kell feltölteniük és néhány kérdésre várnak még tőlük választ. A Yuppi honlapjának vonatkozó részén elolvasható a jelentkezés pontos menete. A március 12-i határidő lejártával mindenkit levélben értesítünk a fejleményekről.

Az önkéntesek „bevetés előtt” egy összerázó hétvégén, VígEnden találkozhatnak egymással Mezősályin május 9-11. között. Itt megismerkedhetnek egymással és a tábori feladatokkal is.

A tábort idén az Fiatalok lendületben program illetve az Azomures SA támogatja.

Kapcsolódók

Kimaradt?