Előkerült a szerdán eltűnt bukaresti lány

Megkerült szombaton a szerdán eltűnt 15 éves bukaresti lány, akinek megkeresésére előzmény nélküli nagy erőket mozgósítottak az elmúlt napokban a hatóságok.

Iulia Ionescura a Mediafax szerint Suceava-Bukarest vonatjáraton talált rá egy jegyellenőr, aki értesítette a feletteseit. A lányt Focșani-ban leszállították a szerelvényről és rendőri kísérettel folytatta az útját a fővárosba. Mint kiderült, amúgy is hazafele tartott. Már szombat reggel felhívta az édesanyját, és bocsánatot kért tőle az okozott riadalomért.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lány Suceaván ült vonatra és egy „szerzetes ruhába öltözött személy” vett neki jegyet. Iulia Ionescu egy hátrahagyott üzenetben is azt írta, hogy egy kolostorba ment, ám az ortodox érsekség szombaton is fenntartotta, hogy az ország egyik kolostorában sem látták. Megtalálóinak is azt mondta: zarándokúton volt.

A hírtelevíziók szerint a hatóságok még a titkosszolgálatokat is bevonták a lány keresésébe. A rendőrség folyamatosan ellenőrizte a vasutállomásokat és a reptereket is.

Kapcsolódók

Kimaradt?