Május közepéig lehet jelentkezni a XVII. ETDK-ra

Idén május 15-18. között szervezik meg Kolozsváron a 34 szekcióban meghirdetett XVII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK), amelynek fővédnöke dr. Mezey Barna, a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) rektora.

Az ETDK egy olyan kihívás, amelyben a reál- és humántudományok különböző területein romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói összemérhetik saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat. A kolozsvári ETDK   elismertségét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgató magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

A konferencia szakmai hitelességét dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, a MTA doktora személyesen biztosítja, ugyanis a megtisztelő feladat mellett az ETDK nyitóelőadását is megtartja.

Az konferenciára nevezni vágyó egyetemi hallgatók harmincnégy különböző szekció közül választhatnak. Jelentkezni az online felületen lehet március 14-ig az ETDK honlapján, ahol a rengeteg hasznos információ mellett a szekciók is megtalálhatók. A fent említett időpontig a szakdolgozat témáját, címét illetve szakmai vezetőjét kérjük megnevezni. A kivonatokat és a tanári igazolást március 28-ig kell a szervezőkhöz eljuttatni ugyancsak elektronikus úton. A dolgozatok végleges változatát április 25-ig elektronikusan, április 28-30 között pedig személyesen várják a KMDSZ irodában.

Az ETDK szervezője az elmúlt évekhez hasonlóan a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi  Intézet.

Kimaradt?