Kaszárnyába vonulna a szatmári polgármester

Az osztrák-magyar monarchia idejében épült, korabeli nevén Ferenc Főherceg laktanyába költöztetné a polgármesteri hivatalt Szatmárnémeti polgármestere, amely egy idő óta a Babeș-Bolyai Tudományegyetem itteni tagozatának a székhelye.

A polgármesteri hivatal jelenleg a közigazgatási palotában működik, amely épület kizárólagos tulajdonosa a megyei tanács. Dorel Coica már rég mondogatja, hogy ki akar költözni Erdély legmagasabb épületéből, a 90 méter magas közigazgatási palotából, mert az már szűkös az intézménye számára, illetve a vele egy fedél alatt lévő megyei tanács is terjeszkedni szeretne, de csak kedden nyilatkozott a sajtónak, a részleteket is ismertetve.

A megyei tanács viszont hivatalos átiratban cáfolta a polgármester állítását, hogy a tanácsnak szüksége lenne az általa használt helyiségekre.

Coica polgármester már egyeztetett a csere lehetőségéről a BBTE kihelyezett tagozatának vezetőségével, melynek eredményeképp felújítanák az 5-ös általános iskola (egykori Kinizsi iskola) évek óta megüresedett piros téglás épületét. Ám a költözés így is leghamarabb két év múlva lehetséges.

A szatmárnémeti polgármester és a megyei tanács elnöke, Adrian Ștef között hosszú ideje folyik a vita, a személyi nézetkülönbségek a hivatalos intézkedésekben is megmutatkoznak.

Kimaradt?