A hétfői légibaleset sérültjeinek állapota stabil

A hétfői légi baleset sérültjeinek egészségi állapota stabil – tájékoztattak a kolozsvári megyei kórház képviselői szerdán. Négy személyt továbbra is a kórház intenzív osztályán kezelnek, további sebészeti beavatkozásra egyelőre nincs sükség egyikük esetében sem, ám ennél több részletet a sérültek állapotáról nem kívánt közölni a kórház vezetője, Petru Susca. Annyit még hozzátett, hogy a négy személy közül a másodpilóta: Razvan Petrescu állapota súlyosabb, akinek a balesetet követően a lábait kellett műteni. A kolozsvári megyei kórház szerda délután 15 órakor tart tájékoztatást a betegek állapotáról.

Sorin Ianceu orvost az arcán történt sérülések miatt műtötték a kolozsvári sürgősségen, hasonlóképp Catalin Pivniceru orvost is, akinek több bordája is eltörött a balesetben. Valentin Calu sebészorvosnak a mellkas tájékán vannak sérülései. Az ötödik túlélő, Radu Zamfir sebészorvos saját kérésére már kedden elhagyta a kolozsvári sürgősséget, őt a bukaresti Fundeni klinika vette gondozásba.

Adrian Iovan pilóta és Aurelia Ion orvostanhallgató még hétfőn este életét vesztette a Bélesi-tó környékén bekövetkezett repülőbalesetet követően.

A repülőbaleset körülményeit és a mentés késlekedésének okát a hatóságok vizsgálják. A szerdai kormányülés után a kivizsgálás részeredményeiről nyilatkozatot tesznek közzé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?