Sárközújlakon lesz az RMDSZ idei böllérversenye

Szatmár megye legfiatalabb városában, Sárközújlakon lesz az RMDSZ soron következő, immár ötödik böllérversenye - jelentették be hétfőn a szervezők. Piricsi Artur polgármester érdeklődésünkre elmondta: megtiszteltetésnek veszik, hogy az érdekvédelem megyei vezetése őket választotta a jelentkezők közül, és bár a részleteket még nem dolgozta ki a helyi önkormányzat, mindent elkövetnek, hogy a február 8-i rendezvény a tavalyi, nagykárolyit is felülmúlja.

Ez nem egy könnyű feladat, hiszen a tavaly 40 hízót dolgoztak fel finom falatokká a böllérek. Ehhez nem csak elegendő kövér sertés, de a perzseléshez szükséges szalma is bőségesen található errefelé, s a toros káposzta és a friss hurka-kolbász lecsúsztatásához szükséges jó pálinka és bor sem fog hiányozni. A többi az egész régióból idesereglett RMDSZ- es csapatok szakértelmén és igyekezetén múlik. Szerinte, miként a nagykárolyiak, ők is igyekeznek helyi színt vinni a rendezvénybe, annál inkább, mert vannak sajátos hagyományaik és az ötletesség sem hiánycikk.

Az évről-évre több érdeklődőt és vendéget vonzó böllérvetélkedőt Csehi Árpád, az RMDSZ egykori megyei elnöke honosította meg öt éve, most utódja Pataki Csaba szenátor igyekszik még emlékezetesebbé tenni minél nagyobb közönség számára. A rendezvény immár hagyományosan cigányzenés vidám mulatsággal zárul.

Kimaradt?