Halálos balesetek sorozata volt a héten Háromszéken

Két nap két halálos és több súlyos baleset történt Kovászna megye útjain, egy ittas csendőr pedig több autóban is kárt okozott.

Nicolate Marin rendőrségi szóvivő szerint péntek hajnalban egy Kézdivásárhely fele haladó teherautó túl nagy sebességgel haladt Csernáton területén és egy kanyarban a szembe jövő sávba sodródott, ahol egy szembe jövő autóval ütközött. A balesetben súlyosan megsérült a szabályosan közlekedő autó 43 éves vezetője, akit a sepsiszentgyörgyi kórházba szállítottak, de életét nem sikerült megmenteni.

Egy nappal korábban, csütörtökön Kökös és Uzon között történt halálos baleset. Egy 29 éves sofőr elaludt a kormány mellett és egy hídról nyolc méter mélybe zuhant. A jármű két utasa, egy 46 éves férfi és egy 42 éves nő elhunyt. Az elmúlt hetekben több halálos közúti baleset is történt Háromszéken, de mindennaposak a koccanások.

Bár a balesetek többségéről a rendőrség beszámol a sajtónak, a napokban elhallgatták, hogy egy kézdivásárhelyi csendőr ittasan vezetett és elütött egy parkoló autót majd egy szabályosan közlekedő gépkocsival is ütközött. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő a sajtónak így fogalmazott: „a rendőrség szintjén az a döntés született, hogy ne hozzák nyilvánosságra” az ügyet.

Háromszéken idén összesen 82 súlyos közúti baleset történt, ezek során 22 személy vesztette életét, öttel többen mint tavaly ugyanebben a periódusban.

Kimaradt?