Tömegesen buktak a diákok a próbaérettségin

A háromszéki végzősök tömegesen buktak a próbaérettségin – derül ki a pénteken nyilvánosságra hozott eredményekből. A tanfelügyelőség szerint az idei 12-esek azonban jobban szerepeltek, mint a tavalyi évfolyam végzősei.

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint a múlt heti próbaérettségin matematikából a diákok 80 százaléka nem kapott átmenő jegyet, román nyelv és irodalomból pedig a diákok fele bukott el. A legjobban történelemből teljesítettek, 78 százalékuk kapott átmenő jegyet, míg magyar nyelv és irodalomból 60,4 százalék szerzett ötösnél nagyobb osztályzatot.

A tanfelügyelőség szerint a tavalyi próbaérettségihez képest jobbak az eredmények. Román nyelvből idén 10 százalékkal nőtt az átmenési arány, magyar nyelvből 18 százalékkal, matematikából 7, és történelemből 2 százalékkal több diák kapott ötösnél nagyobb osztályzatot, mint az egy évfolyammal ezelőtti társaik. Háromszéken mintegy 2000 végzős diák vett részt a próba érettségin.

Mint arról beszámoltunk, korábban, november végén a nyolcadikos diákokat is tesztelték. A képességvizsga előtt álló 1.894 tanuló 70 százaléka ötösnél kisebb jegyet kapott matematikából, a román-nyelv vizsgán 53 százalékuk kapott átmenő jegyet, míg a magyar nyelv vizsgán a nyolcadikosok 72 százaléka szerzett ötösnél nagyobb osztályzatot.

A tanfelügyelőség szerint a képességvizsga vagy érettségi előtt álló diákoknak még van idejük felkészülni, de minden iskolának elemeznie kell a diákjai felkészülési szintjét, és stratégiát kidolgozni a felzárkóztatásukra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?