Karácsonyi szeretettel, az ETV-től

Az idén ismét a leukémiás és daganatos megbetegedésekben szenvedő gyerekek megsegítésére, valamint a Maros megyei mozgáskorlátozottak és a szovátai árvaházban élő gyerekek javára indított adománygyűjtést támogatott az Erdélyi Magyar Televízió. A médiaintézmény immár negyedik alkalommal minden évben a karácsonyt megelőző időszakban indít vagy vesz részt különböző országos szintű jótékonysági kezdeményezésekben.           

Szepessy Előd, az ETV igazgatója  elmondta, a televízió három alkalommal, 2010-ben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvái részére, 2011-ben pedig a Türi magyar ház felújításáért indított karácsonyi gyűjtést, amely kapcsán példás szolidaritást sikerült felmutatni  Erdélyben.  Tavaly pedig hasonlóan sikeres volt a Reménység a Leukémiás és Daganatos Gyermekekért Egyesület számára szervezett gyűjtés is.

„Az Erdélyi Magyar Televízió régiónk egyetlen magyar nyelvű közszolgálati feladatokat ellátó televíziója, az ebből fakadó felelősségből kiindulva, minden évben szeretnénk minél több hátrányos helyzetű csoportot, közösséget támogatni.  Ahogyan az előző alkalmakkor, most is az a célunk, hogy felhívjuk az erdélyi magyar közösség figyelmét azokra a nehéz sorsú, támogatásra szoruló csoportok helyzetére, amelyek megsegítése, felkarolása mindannyiunk közös feladata” – mondta az intézményvezető.

Idén három karitatív akcióban vett részt az Erdély TV. Az egyik ezek közül az a kampány, amely a mozgáskorlátozottakat tömörítő HIFA Románia Egyesület által megálmodott HIFA Park felépítésére gyűjt. A 8845-ös számra küldött SMS-sel bárki hozzájárulhat 2 euróval a fogyatékkal élőknek segítséget nyújtó otthon felépítéséhez.

Az ETV ebben az évben támogatta Simon Ildikó és a Vision Corner szépségszalon, a Reménység a Leukémiás és Daganatos Gyermekekért Egyesület számára szervezett gyűjtését. Egy jótékonysági est keretében frizurabemutatót tartottak, és adományokat gyűjtöttek a szervezők. A kis modellek egy része a beteg gyerekek közül került ki. A marosvásárhelyi Kultúrpalotában megtartott rendezvényen több mint 7000 lej gyűlt össze.

Az ETV támogatta Abodi Nagy Blanka énekesnő és Fülöp Gyuszi humorista kezdeményezését is, akik több más előadóval együtt Szovátán és Székelyudvarhelyen szerveztek jótékonysági estet a szovátai árvaházban élő gyerekek és az Orbán Alapítvány számára. A televízió – akárcsak az előző két kampány esetében – műsoraiban beszámolt a kezdeményezésről, felhívást intézve a nézőkhöz, hogy csatlakozzanak a gyűjtéshez. A kezdeményezéseket ismertető kisfilmekben megjelölt bankszámlaszámokon továbbra is várják az adományokat azok, akiknek szükségük van a segítségünkre.

A mozgáskorlátozottak, a krónikus betegségekben szenvedők, de a szülők nélkül nevelkedő gyerekek számára is minden egyes támogatás egy újabb esélyt, egy újabb reményt jelent egy teljes és méltó életre.

Az ETV ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik a karácsonyi szeretet jegyében ez évben is hozzájárultak az említett jótékonysági célú kezdeményezések sikeréhez.

Kimaradt?