Lezárták az Olt-hidat Kovászna megyében

A háromszéki megyeháza Nagyajta és Apáca között zárta le az Olt-hidat, tájékoztatott kedden a 3szek.ro. Az útügyi igazgatóság munkatársai két, egyenként kilenctonnás hídlábat vontattak az eltorlaszolásra szombaton: a gyalogosok számára szabadon hagytak egy rést, de a gépjárműforgalmat mindenképpen meg kívánják akadályozni.

A híd előtt már három éve tiltótáblát helyeztek el, de az autósok nem tartották azt be. Próbálkoztak az eltorlaszolással is, de a könnyű akadályt is félretolták, kikerülték az átkelni vágyók. Most azért döntöttek a kényszermegoldás alkalmazásáról, mert a több mint hatvan éve fából épült, 107 méter hosszú híd állapota válságos, és el szeretnék kerülni, hogy áldozatot követeljen – nyilatkozta a megyemenedzser a sajtónak. Kovács Ödön közölte: a lehető leghamarabb hozzálátnak a híd újjáépítéséhez.

Kovászna Megye Tanácsának legutóbbi ülésén a tervezett útjavítások során szó esett a nagyajtai hídról is. Tamás Sándor tanácselnök elmondta, a híd újjáépítésére pályázatot nyertek az Elena Udrea vezette vidékfejlesztési minisztériumban, ám a kormány bukásával a megvalósítás is esett. Megmaradt viszont a kivitelezési terv, amelyet kis módosítással fel lehet használni, ezért felvették a kapcsolatot a temesvári tervezőkkel. A megyemenedzser szerint a héten megkapják a naprakész tervet, elindítják a közbeszerzési eljárást, és saját erőből elkezdik a munkálatot. Számítások szerint két év alatt épül fel az új híd.

Kimaradt?