Vasárnap volt az Adventi Sokadalom Kolozsváron

Az RMDSZ Kolozs megyei nőszervezete, a Kolozsvári Evangélikus Lutheránus Egyházközség és az Életfa Családsegítő Egyesület december elsején szervezte meg az Adventi Sokadalom nevet viselő vásárt. A rendezvény szervezőinek célkitűzése az volt, hogy a vásárra látogatók apraja és nagyja lehetőséget kapjon az ünnepre való ráhangolódásra.

A vásár igyekezett a résztvevők minden érzékszervét felkorbácsolni, hiszen az ízek és illatok színes kavalkádjában mindenki megtalálhatta a neki tetsző ráhangolódási formát. A látogatóknak az ételek és italok változatos kínálata mellett különböző karácsonyi ajándékokat is lehetőségük volt megvásárolni: kézműves ékszerek, szebbnél szebb adventi koszorúk, könyvek, minőségi borok közül választhattak.

Az eseménynek a kolozsvári lutheránus templom adott otthont. A 10 órai kezdetű ünnepi istentisztelet után kezdetét vette az adventi sokadalom, melynek keretében gyerekfoglalkozások, csere-bere ajándékház, forralt bor, a nőszervezet által készített meglepetések és tombola várta a vendégeket.

A rendezvény sikeressége abban állt, hogy a szervezők, árusok az apró dolgok szépségét megragadva bizonyították be, hogy néha ezeknek van a legnagyobb értékük. A házi készítésű sütemények, a gőzölgő forralt bor és tea segített mindenkinek félretenni a hétköznapi viszontagságokat és lélekben közelebb kerülni a szeretet ünnepéhez.

Az RMDSZ Kolozs megyei nőszervezete által szervezett csere-bere ajándékház alkotta a program csúcspontját, ahova előzetes felhívásra minden gyerek elhozhatta azokat a játékait, amelyeket szeretett volna elcserélni. A csere-berén közel 40 gyermek vett részt. Az ajándékház megnyitásakor, Fehér Kardos Gabriella, az RMDSZ Országos Nőszervezet alelnöke néhány szóban megragadta az ajándékozás élményét, az adni tudás tapasztalatát. Arra bíztatott minden résztvevőt, hogy advent időszakában – és nem csak - próbáljunk meg ne csak magunkra, hanem másokra, társainkra is figyelni.

Kimaradt?