Ünnepeltek az önkéntesek Háromszéken

Közel száz háromszéki ifjúsági vezető és önkéntes fiatal vett részt a IV. Háromszéki Önkéntesek bálján. Az eseményen a legfiatalabb háromszéki önkéntest, a 6 éves Kovács Dávid Ákost külön köszöntötték.

December 5.-ét az 1985-ös ENSZ Közgyűlési döntés óta tartják az Önkéntesek Világnapjának. Ezen a napon világszerte rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az önkéntesek munkájára és igyekeznek minél több embert meggyőzni arról, milyen fontos a közhasznú tevékenység. Ez alkalomból került sor a HITI Önkéntes Központ szervezésében a IV. Háromszéki Önkéntesek báljára.

Grüman Éva-Orsolya, a HITI Önkéntes Központ vezetője megnyitó beszédében kiemelte, fontosnak tartják, hogy minden évben megszervezzék a karácsonyi ünnepek előtt, az önkéntesek ünnepét, ezzel a rendezvénnyel is az önkéntesség fontosságára hívják fel a háromszékiek figyelmét.

Ezt követően Kelemen Szilárd - sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, Grüman Róbert – megyei tanácsos, Papp Adolf – a Kovászna Megyei Vöröskereszt igazgatója és Oltean Csongor - Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke köszöntötték a résztvevőket, sikeres évet kívánva mindazoknak, akik önzetlenül részt vesznek a szervezetük programjainak lebonyolításában, ezzel is színesebbé téve a háromszéki civil körképet.

Az eseményen közel száz háromszéki ifjúsági vezető és önkéntes fiatal vett részt. Sor került a 2013-es évben lezajlott ifjúsági rendezvények kiértékelésére. Díjazták a jelenlevő 24 megyei ifjúsági, civil szervezetet, a legaktívabb háromszéki önkénteseket, valamint a legnagyobb létszámú idei rendezvényt is. Ez utóbbi kategóriában két győztest, az Osonó  Színházműhely a külföldi fellépésein résztvevő közel 8000 látogató, valamint a Háromszéki Ifjúsági Tanács által szervezett Ifjúsági Sátor, mely rendezvény közel 2000 érdeklődőt számlált.

Kitüntetésben részesült a megye legifjabbik önkéntese, Kovács Dávid Ákos, aki 6 éves és a Fontis egyesületben tevékenykedik.

A negyedik önkéntes bál díjkiosztóján a résztvevők pezsgős koccintással kívántak egymásnak sikert a jövő évre nézve, majd hajnalig tartó élő zenés mulatság vette kezdetét.

 A rendezvény támogatói: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa és Etnikumközi Hivatal.

Kimaradt?