Megjelentek a kétnyelvű feliratok a marosvásárhelyi iskolákon

Összefogással, Marosvásárhely civil kezdeményezői és a politikai akarat érvényesítői elérték azt, hogy megjelentek a román és magyar, kétnyelvű iskolanévtáblák a tanintézmények épületeinek homlokzatain. Peti András alpolgármester szerint, bár még van tennivaló bőven ezen a téren, az előző évekhez képest, ez mégis fontos előrelépés.

„Több iskola vezetőségi tagja is elismerését fejezte ki azért az eredményes és kitartó munkáért melyet az RMDSZ és a civil szervezetek közösen fejtettek ki az oktatási intézményekben érvényesülő kétnyelvűségért” – fejtette ki az RMDSZ-es elöljáró, hozzátéve, hogy „bőven van mit tenni azért, hogy a valós kétnyelvűség érvényesüljön az oktatási intézményekben, azonban azt gondolom, hogy az előző évekhez viszonyítva ez mindenképp egy fontos előrelépés”. Peti azt is megfogalmazta, hogy remélhetőleg december 1-ig minden oktatási intézmény homlokzatán kétnyelvű, egységesített névtáblák lesznek. „Tanácsos kollégáimmal és a civil partnereinkkel folytatjuk az elkezdett munkát” – mondta.

A helyi tanács 2013. január 31-i gyűlésén az RMDSZ frakció javaslatára határozatba foglalták a marosvásárhelyi oktatási intézmények névtábláinak egységesítését illetve kétnyelvűsítését. Marosvásárhelyen 67 óvoda és iskola van, ahol érvényesíteni kell az intézkedést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?