Életfogytiglant kapott a székelyudvarhelyi gyilkos

Életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Hargita Megyei Törvényszék azt a székelyudvarhelyi férfit, aki tavaly brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy 20 éves lányt – számolt be a Krónika. Az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint a 39 éves Krafft István 2012 augusztusában Székelyudvarhely kadicsfalvi városrészében megfojtotta áldozatát, majd felgyújtotta holttestét. Az érettségije után egy helyi egészségügyi központban elhelyezkedett F. Izabella tavaly augusztus 7-én tűnt el, miután szüleinek azt mondta, hogy egy ismerősével kell találkoznia.

Holttestét egy nappal később egy kadicsfalvi istállóban fedezték fel, a törvényszéki orvos látlelete szerint az áldozatot egy kábellel megfojtották, üzemanyaggal lelocsolták, majd felgyújtották. A nyomozás feltárta, hogy Izabella el akart költözni otthonról, emiatt lakást keresett, és a feltételezett elkövető ajánlotta fel, hogy segít neki albérletet szerezni, eltűnése napján éppen vele kellett találkoznia.

A tavaly szeptember óta letartóztatásban lévő Krafft István a törvényszéki per során végig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ítélethirdetéskor mondott védőbeszédében többek között olyan tényeket említett „mentő körülményként”, hogy az áldozat a gyilkosság előtt nem sokkal alkoholt fogyasztott, egy héttel korábban pedig kábítószert.

Időközben Krafftról kiderült, hogy büntetett előéletű. Magyarországon – ahol 1999-ben munkavállalás céljából telepedett le – a Heves megyei bíróság 2001-ben nyolc év börtönbüntetésre ítélte életveszélyt okozó testi sértés, három rendbeli rablás – ebből kettő rablási kísérlet –, szemérem elleni erőszak, valamint négy rendbeli közokirattal való visszaélés miatt. Krafft több esetben fiatal nőkre, diákokra támadt késsel, súlyosan megsebesítve, kifosztva áldozatait.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?