CNA

Csíkszeredában kapott frekvenciát az Erdély FM

Csíkszeredában kapott frekvenciát a marosvásárhelyi székhelyű Erdély FM – tájékoztatott a vasarhely.ro a CNA honlapján közzétett dokumentum alapján. A rádió Marosvásárhelyen és környékén a 97,1 FM-en, Borszék, Maroshévíz és Gyergyószentmiklós vételkörzetében pedig a 105,4-es frekvencián hallgatható, Csíkszeredában a 88,1 FM-en fogható.

„A csíki frekvenciaengedély megszerzése nagyon fontos stratégiai lépés, ami talán még jelentősebb, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt hat évben most volt először frekvenciakiírás” – nyilatkozta a vasarhely.ro-nak ezzel kapcsolatban Kelemen Attila Ármin, az Erdély FM projektigazgatója, aki hangsúlyozta, hogy az eredeti koncepció szerint a rádió nyolc erdélyi városban kell hallgatható legyen. Hozzátette, Csíkszeredában a tervek szerint áprilisban szólal meg a rádió. „Ezt a befektetést eszközölni kell, ehhez pedig kuratóriumi döntésre van szükség” – fogalmazott.

A rádió műsorpolitikája nem fog változni. „Eddig és ezután is úgy fogunk működni, mint egy regionális rádió, amelynek Marosvásárhelyen van a székhelye. Persze fontos a kapcsolat a marosvásárhelyiekkel, erről szól egyébként a legújabb, királyválasztós kampányunk is, de a tartalmaink azok nem csak Marosvásárhelyről szólnak” – magyarázta Kelemen. Hangsúlyozta, az Erdély FM elsődleges célközönségébe a felsőfokú végzettséggel rendelkező, az átlagosnál jobban keresők tartoznak, akik azt várják el a rádiótól, hogy döntéseikben szempontokat adjanak.

Az Erdély FM 2007-ben hozták létre, elsősorban közszolgálati tematikákat feldolgozó rádióműsorokat gyártott számos erdélyi rádiónak, viszont frekvencia hiányában interneten kezdett sugározni. 2009 nyarán kezdte el a sugárzást a 97,1 MHz-en Marosvásárhelyen és környékén. Az Erdély FM működtetője a Janovics Jenő Alapítvány, illetve kiemelt támogatója a Communitas Alapítvány.

Kimaradt?