Szombaton lesz a strudlifesztivál Szatmárnémetiben

Szombaton, ötödik alkalommal tartják meg a strudlifesztivált Szatmárnémetiben, a svábok V. Lucaciu (Árpád utcai) kultúrházában, ez lévén a helyi Német Fórum egyik legsikeresebb rendezvénye.

Idén a szatmári és a nagykárolyi sváb asszonyok mellett a nagymajtényi és a túrterebesi fejkendősök is beszállnak a vetélkedőbe. Külön színfoltja lesz a fesztiválnak a strudlileves, amit először mutatnak be és  kóstolhat meg a közönség. A jó hangulatot a finom ízek mellett a bélteki bor és a cigányzene is emelni fogja. Minden érdeklődőt nagy szeretettel véárnak szombaton.

A sváboknak, akárcsak a magyaroknak, sokféle burgonyás ételük van, de messze legnépszerűbb a strudli, legalábbis Szatmár megyében. A forró olajban sütött, tojással gyúrt krumplis lepény már-már az itteni svábok jelképe lett, szinte minden kedves vendégüket először is ezzel kínálják.

Aki egyszer is kóstolta, esküszik, hogy nincs ennél finomabb tésztaféleség. Hogy minden ízlésnek megfeleljen és még nagyobb tömegeket vonzzon, egy idő óta friss túrót vagy lekvárt is tesznek bele, és kívánság szerint aludt tejet, valamint forralt bort is adnak hozzá.

Kimaradt?