Új tantárgy ősztől a székelyföldi iskolákban

A hamarosan kezdődő tanévben, a székelyföldi diákok választható tantárgyként tanulhatják a székelység történelmét.

Kovászna megyében a tanévkezdésre 800 darab új tankönyvet osztanak azoknak a VI – VII. osztályos diákoknak, akik alternatív tantárgyként tanulják a székelyek történelmét – tájékoztatott Victor Sibianu.

A Kovászna megyei történelem tanfelügyelő elmondta: szakmailag is jó minőségűnek tartja, és ajánlja a 180 oldalas, hiánypótló könyvet, amely a Székelyföld területén fellelhető régészeti kincsek ismertetésével kezdődik, majd a székelyek letelepedésétől a jelenkorig mutatja be történelmünket. tankonyv0830

Victor Sibianu szerint egyeztettek már a háromszéki történelem tanárokkal, akik nyitottak a magyarság történelme mellett az alternatív tananyag bevezetésére.

„A tantárgy ingyen oktatására akkor van lehetőség, ha egy adott osztály diákjai mindannyian igénylik ezeket az órákat” – ismertette a szaktanfelügyelő. {loadposition OTP}

A Székelység történelme tankönyv kéziratát nyáron mutatták be Székelyudvarhelyen, szerzői Ferencz S. Alpár, Hermann Gusztáv, Novák Károly és Orbán Zsolt.

Becslések szerint Kovászna, Hargita és Maros megyékben körülbelül 5500 diák tanulhat az új tankönyvből, amelyhez hamarosan munkafüzet is megjelenik.

Kimaradt?