Impotenciát okoz a szomszéd antennája?

Román szakemberek szerint a mobilszolgáltatók lakónegyedekben, tömbházak tetején elhelyezett antennáinak elektromágneses hullámai nem közvetlenül a tömbházban lakókra hatnak, hanem a szomszédos házak lakóira – őket valósággal bombázzák a káros kisugárzások.

Ez a jelenség a gandul.info szerint azzal magyarázható, hogy a mobilhálózatok által használt hullámok vízszintesen haladnak, nem pedig függőlegesen. Ezért az elektromágneses sugárzásokat vizsgáló Mircea Manolescu professzor azt javasolja, hogy ragasszunk védőfóliát az ablakainkra, így mintegy 95 százalékkal csökkenthetjük az ártalmas sugárzások behatolását a lakásba.

Manolescu szerint a mobilhálózatok által gerjesztett elektromágneses hullámok álmatlanságot, koncentrációs- és memóriazavart, áradtságérzetet, fejfájást, elhízást, impotenciát okoznak, sőt az Alzheimer-kór kialakulását is elősegítik.a professzor figyelmeztet: akár olyan genetikai elváltozásokat is okozhatnak ezek a sugarak, amelyek hosszú távon örökletes betegségekhez vezetnek. Hasonlóan káros a wifi-hálózat is a szakértő szerint, ezért ajánlatosabb a kábelen érkező internetet használni.

Costel Stanciu, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke úgy tudja, a román államnak tudomása van az elektromágneses hullámok létezéséről, sőt vannak intézmények, vállalatok, ahol az alkalmazottak bérét 10 százalékos veszélyességi pótlék egészíti ki a lehetséges sugárzásveszély miatt. Megerősítette, valóban léteznek tanulmányok, amelyek azt igazolják, hogy az elektromágneses sugárzás veszélyes, káros az egészségre – rákot okoz, és a keringési rendszer betegségeit is felerősíti. A civil szervezet elnöke szerint uniós ajánlás is létezik arra, hogy a mobilhálózatok antennáit minél távolabb helyezzék el a lakott területektől.

Megkérdeztük egy kolozsvári lakostól, hogy befóliázná-e az ablakait az elektromágneses sugárzások ellen. K. István mérnök-vállalkozó felvetésünket nevetve elhárította.  "Ha egészségesen akarok élni, először az ablakaimat kéne befóliáznom, majd miután megjelenik a penész a lakásban, ez ellen is kell beszereznem egy újabb kütyüt – a sornak így soha nincs vége. Vállalkozóként azt mondom, érdemes ebbe a láncba pénzt fektetni, mert biztos a jövedelem. Kíváncsi vagyok, vajon ennek a Manolescu professzornak van már valami fóliagyártó vállalkozása?” – jelentette ki a maszol.ro-nak.

Kimaradt?