Kolozsváron tanácskoznak az európai unitáriusok

Az Unitáriusok és Univerzalisták Nemzetközi Tanácsa (ICUU) Kolozsváron, a Magyar Unitárius Egyház székházában tart tanácskozást.

A vezetői munkaértekezletre, amelyet augusztus 31. és szeptember 3. között tartanak meg, tizennégy európai ország unitárius egyházának elöljárói vesznek részt, többek között az Egyesült Királyságból, Németországból, Hollandiából és Lengyelországból, valamint a Skandináv államokból is.

Az esemény célja: az európai tagegyházak szervezeti és lelki egészségének megvizsgálása, a helyi viszonyok elemzése az unitárius egyháztagság erősödése és növekedése céljából, valamint együttműködési lehetőségek keresése. {loadposition OTP}

A tanácskozást egy napos látogatás előzi meg Déván, ahol Dávid Ferenc unitárius egyházalapító emlékművénél, valamint Gyulafehérváron, János Zsigmond vallásvédnök fejedelem síremlékénél teszik tiszteletüket a résztvevők. 

Az értekezlet végén a vendégek Aranyos menti unitárius egyházközségeket látogatnak meg.

Az Unitáriusok és Univerzalisták Nemzetközi Tanácsa (ICUU) a világon élő unitáriusokat és univerzalistákat egybekapcsoló szervezet, 1995 óta közösségbe fogja a teológiailag és szervezetileg sokszínű vallás követőit. Fő küldetései közé tartozik a meglévő unitárius közösségek erősítése, valamint a kialakulóban levő szervezetek segítése is.

 

Kimaradt?