Kiválósági ösztöndíjra pályázhatnak a szentgyörgyi diákok

Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén is összesen 15 ezer lejes kiválósági ösztöndíjat hirdet öt kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató végzős líceumi tanuló számára. A Mădălin Guruianu helyi liberális párti tanácstag által öt éve kezdeményezett ösztöndíj révén fejenként 3000 lejt kapnak a sepsiszentgyörgyi diákok, az elmúlt háromévi tanulmányi átlaguk, illetve tantárgyversenyeken, olimpiászokon elért eredményeik és önkéntes tevékenységeik alapján.

A sepsiszentgyörgyi diákok november 13-ig adhatják le ösztöndíj pályázatukat a városházára. Guruianu szerint a városnak ez a befektetése biztosan megtérül, hiszen olyan tanulókat támogatnak, akik majd hasznos és elismert tagjai lesznek a társadalomnak. Az elmúlt években több tucat kiváló tanulmányi eredményeket elérő diák pályázott erre az ösztöndíjra. Az ösztöndíj kezdeményezője, Mădălin Guruianu úgy véli, a kiváló tehetségű diákokat felkészítő pedagógusokat is díjaznia kellene az önkormányzatnak.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat az elmúlt években többek között díjazta már Szerző Pétert, a Székely Mikó Kollégium volt diákját, aki aranyérmet nyert a Mexikóban megrendezett Nemzetközi Fizika Olimpiászon, valamint a Mihai Viteazul Kollégium diáklányát, Ştefania Ursică-t, aki aranyérmet kapott a németországi Nemzetközi Földrajz Olimpiászon.

 

Kimaradt?