Borudvar, székely ízek, XIX. századi vásári korkép és gyerekprogramok a Sokadalomban

A kézdivásárhelyi civilek és számos intézmény színes programkavalkáddal csatlakozott az Őszi sokadalom rendezvényeihez.

A korábban ismertetett kísérőprogramok sorát folytatjuk:

XIX. századi vásári korkép a Nők Egyesülete szervezésében

Az értékszüret kétségkívül egyik legélénkebb színfoltjának a Nők Egyesületének tagjai által szervezett XIX. Századi Piaci Korkép nevű sátor és programja ígérkezik, mely pénteken 15 órakor a Vigadó kiállítótermében kezdődik, régi kézimunkák szemléjével.

fiaker0829A korkép-sátor ezt követően, 18 órakor nyit, ahol régi nagyanyó-receptek és kézimunkák idézik majd a múltat, valamint ekkor tekinthető majd meg a Gyöngyös Város Baráti Körének és a Nők Egyesületének közös, XIX. századi városi korzózása.

Térzene, fiáker-felvonulás, 1848-as nóták és indulók biztosítják majd az igazi 48-as hangulatot.

Kártyanaptárok és papírszalvéták a Gyűjtemények Házában

A 20-as Udvartér 1. szám alatti Gyűjtemények Házában magyarországi, bulgáriai, szlovákiai és romániai gyűjtögetők vetik össze „életművüket”, ami egy fölöttébb gazdag és színes, egyedi darabokkal koronázott kiállítással kecsegtet. gyujtemeny.haz0829

A péntek 17 órai ünnepi megnyitót követően itt lesz megtekinthető az első országos és nemzetközi kártyanaptár és papírszalvéta kiállítás, vérbeli gyűjtögetőkhöz illően, börzével összekötve.

A kiállított tárgyak péntektől hétfőig lesznek megtekinthetők, naponta 8 és 20 óra között.

Borudvar és székely ízek a Jazz Café udvarán

A pénteken nyitó Borudvarban naponta 10 és 20 óra között Villány, Eger, Tokaj, Paks valamint az Arad megyei Ménesi borvidék pincészeteivel és termékeikkel ismerkedhetnek az érdeklődők.

sajt0829Ugyanitt meg lehet majd kóstolni a különböző autentikus székely termékeket is, mint a tekerőfalvi sajtok, az ivói vadhús- és mangalica készítmények, Gáll Erzsébet szörpjei, valamint az etédi som, vadkörte, kökény, csipkebogyó pálinkák.

Esténként a jazz és a blues zene kedvelőinek szerveznek programokat: pénteken 20 órától a sepsiszentgyörgyi Prog.Organ Quartet, szombaton 21 órától a békéscsabai Borsodi Blue Trió, vasárnap 20.30-tól pedig az ugyancsak sepsiszentgyörgyi Séta a Kacsámmal zenekarok ígérnek emelkedett hangulatot. {loadposition OTP}

Sokoldalú gyermekprogram és Huhuuu a Molnár Józsiás parkban

A Huhuuu gyerekbarát kávézóban a szülő gyerekmegőrzőben ücsörög, míg a gyerekek színes forgatagban, önfeledten „élik világukat” a körülöttük zajló programokon.

A Next Egyesület, a KreaKids Stúdió, a Bóbita játszóház, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, a Zöld Nap Egyesület, a helyi Erdélyi Magyar Ifjak, a Pro Pectus Egyesület, a székely kosárlabdázók klubja, valamint a Babeş-Bolyai Tudományegyetem önkéntesei a szülőmegőrzőben zajló felnőtt-foglalkozások ideje alatt kalandjátékokkal, sporttevékenységekkel, valamint állandó kreatív és szórakoztató tevékenységekkel várják az örökmozgókat.

A játékpark pénteken 15-19 óráig, szombaton 11-14 és 16-19 óráig, valamint vasárnap 11-14 és 15-19 óráig lesz nyitva.

Kimaradt?