Vaddisznócsorda sétálgat Kolozsvár legnagyobb lakónegyedében

Egy eltévedt vaddisznócsorda riogatja két napja a kolozsváriakat – számolt be a Mediafax. Az állatok a Kálvária környékén, a Rózsák parkjában tanyáznak. 

A Kolozs megyei csendőrség tájékoztatása szerint kedden este a 112-es sürgősségi hívószámra érkezett bejelentés nyomán csendőrjárőrök és a helyi vadászegyesület több tagja a vaddisznók keresésére indultak, ám nem sikerült a nyomukra bukkanni.

A vaddisznók felbukkanásáról már hétfőn beszámolt Facebook-oldalán egy Monostor negyedben lakó fiatalember. Bejegyzése szerint aznap hajnalban különös zajokra ébredt, kiment az erkélyre, és döbbenten látta, hogy egy 12-15 egyedből álló vaddisznócsorda tanyázik a tömbházuk előtt.

„Hirtelen nem jutottam levegőhöz. Soha nem hittem volna, hogy a Monostor negyed betonrengetegében ilyen látványban lehet részem” – írta a fiatalember. Kolozsvár legnagyobb lakónegyedét, a Monostort nyugati oldalon erdő szegélyezi. A vaddisznóknak legalább három kilométert kellett megtenniük lakott területen, hogy a Rózsák parkjáig jussanak.

Kimaradt?