Állásával fizet iskolája siralmas állapotáért egy igazgató

Egy Mehedinţi megyei iskolaigazgató elbocsátását kérte Ecaterina Andronescu oktatási miniszter a megyei főtanfelügyelőségtől, miután elrettentőnek találta az intézmény állapotát.

A településen található mintegy 100 éves iskolában, ahol több mint 200 diák tanul több évtizedesek a padok, csempekályhával fűtenek, nincs víz, az illemhely pedig az udvaron található.

A körülmények láttán az oktatási tárca vezetője nem volt hajlandó elfogadni az iskola igazgatója által átnyújtott virágcsokrot.jirov.iskola29

Andronescu a tanfelügyelőség képviselőivel közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentette: más igazgatót kel találni a jirovi iskola számára, aki tudomásul veszi, hogy intézményvezetőként rendeltetése az iskola karbantartása.

„Szerintem a jelenlegi igazgatót terheli azért a felelősség azért, hogy milyen állapotban van az iskola, ezért felkérem a főtanfelügyelőséget, hogy váltsa le a jelenlegi intézményvezetőt és olyan személlyel helyettesítse, aki felelősségel végzi a munkáját” – fogalmazott a miniszter.

Marian Şuţă a Mehedinţi Megyei Főtanfelügyelőség vezetője közölte: a jirovi I-VIII-as iskola  jelenlegi igazgatóját augusztus 16-án leváltották, az új iskolavezető szeptember 1-én foglalja el a helyét.

Ion Dumitrache négy évig volt a jirovi iskola igazgatója.

Kimaradt?