Gasztronómia, kisinasok és kultúra Kézdivásárhelyen

Számos intézmény és civilek által szervezett rendezvények is színesítik az augusztus 31. – szeptember 2. között tartandó Őszi Sokadalom programját. A szervezők nemcsak Kézdivásárhely főterére szorítkoznak.

Zöld Napok a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók szervezésében

Az ASIMCOV Expo és a Pityókafesztivál idén is a Sportcsarnokban és annak zöldövezetén rendezik meg.

A kiállítás megnyitóját augusztus 31-én, 11 órakor tartják. Péntek délután pedig egy konferenciát is szerveznek ahol az élelmezésre felhasznált mezőgazdasági termékek és mezőgazdasági hulladékok újrahasznosítása less a főtéma.

A konferencián külföldi és belföldi előadók osztják meg tapasztalataikat.pityokafeszt.sokadalom28

A Pityókafesztivál szeptember elsején, 10 órakor kezdődik. A gasztronómiai verseny szabályzatáról itt olvahatnak.

170. évfordulóját ünnepli a Báró Wesselényi Miklós könyvtár

A jubileum tiszteletére berendezett Wesselényi Miklós műveiből és a könyvtár történetét feltáró dokumentumokból álló kiállítás mellett pénteken és szombaton játékkal, valamint a már megszokott Csempészd vissza! akciójukkal várják az olvasóközönséget, érdeklődőket, valamint azokat, akik elfelejtették határidőre visszavinni a kikölcsönzött könyveiket.

Pénteken a gyerekek számára olvasásnépszerűsítő meseolvasást, dramajátékot és egyéb kreatív, magyar mesevilággal kapcsolatos kézműves tevékenységet szerveznek a téka olvasótermében.

Szombaton 10 órától pedig kora estig tartó olvasásmaratont tartanak, ahol a kiállított dokumentumokból fognak felolvasni.

{loadposition OTP}

„Beavatás" az Incze László Céhtörténeti Múzeumban

Az inasságtól a mesterré válásig vezető „verítékkel itatott" úton vezet végig a céhtörténeti múzeum péntektől vasárnapig tartó, 10-14 éves diákoknak szóló foglalkozása.

A program során a 15-20 fős csoportokra osztott „tanoncok" interaktív idegenvezetésen vehetnek részt, betekintést nyerve ezáltal az egykori céhes élet mindennapjaiba.

A szórakoztató, játékos feladatokkal tarkított „időutazás" naponta 10, 12 és 14 órától kezdődik, egy-egy körút körülbelül 65 percig tart.

Tea és kultúra a Vigadó Művelődési Ház színházi presszójában

kezdi vigadoA városnapok alatt a Vigadó előtti sátorban a Városi Színház társulata szívesen látja az érdeklődőket, ahol egy tea mellett beszélgetnke az évad repertoárjáról, terveiről.

A kultúra kedevelői itt találkozhatnak a színészekkel, rendezőkkel vagy akár részleteket olvashatnak fel – felolvasó színház formájában – az idei évad előadásaiból.

Ugyanitt találkozhatnak a rajongók a városnapokon fellépő kedvenceikkel, illetve szombaton (21 órától) és vasárnap (20.30-tól) a Macskakő színjátszó csoport: A Nagy Medve című előadását is megtekinthetik.

Kimaradt?