Kifizette a bírság felét Lakó Péterfi Tünde

Egybanisokkal fizette ki hétfő délelőtt az 1500 lejes bírság felét Lakó Péterfi Tünde marosvásárhelyi civil aktivista, akit két héttel ezelőtt azért büntetett meg a városi rendőrség, mert „engedély nélkül” kétnyelvű árcédulákat adományozott az egyik zöldségpiac árusainak.

Varró István, az Itthon vagyunk csoport tagja érdeklődésünkre elmondta, hétfő délelőtt átadták az egybanis csomagokat a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal adóosztályán. Ercsei Ferenc igazgató számolás nélkül átvette a pénzt, és biztosította őket, hogy a kincstárban géppel megszámolják, a többletet pedig visszajuttatják.

„Rendesek voltak hozzánk. Igaz, mi is azok voltunk, nem kevertük össze a banisokat, ahogy korábban terveztük, csak egybanis csomagokat vittünk, összesen 800 lejt” – mondta a maszol.ro-nak Varró. Az 1 banisokat összesen nyolc, egyenként 24 kilós csomagokban adták át, egy csomag 100 lejt ért.

Mint ismert, Lakó Péterfi Tünde felhívására, Erdélyben példátlan összefogással 8420 lej (1080 kilogramm) 1, 5 és 10 banis gyűlt össze a bírság felének kifizetésére. Az érméket szombat kalákában számolták meg Marosvásárhelyen.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?