Lepellel takarták el Sepsiszentgyörgy „szégyenfoltját"

Óriás lepellel borították be hétvégén a Sepsiszentgyörgy központjában lévő Bodok szálló romos épületét. A színes fát ábrázoló óriási molinó tervét Karda Zenkő képzőművész készítette.

A szitahálón lévő fa törzse városképekből áll össze pixel-szerűen. A sepsiszentgyörgyi helyi tanácsot és a megyei önkormányzat évek óta foglalkoztatja a Bodok szálló sorsa, mert a hotel állapota rontja a városközpont arculatát.

A szálloda épületét 2003-ban magánosítás során vásárolta meg a brassói Ioan Niculaie üzletember, aki néhány éve elkezdte a korszerűsítését, de a gazdasági válságra hivatkozva leállította a munkálatokat.20120827 Kovacs Zsolt Bodok hotel lepel1

A két önkormányzat tavaly felajánlotta, hogy 1,1 millió euróért megveszik az ingatlant. A vásárra azonban nem kerülhetett sor, mivel a tulajdonos nem tudott tiszta telekkönyvet felmutatni, ugyanis a hotel alatti területek egy részét visszaigényelték a korábbi tulajdonosok, és Ioan Niculae egyikükkel nem tudott kiegyezni a kárpótlásban.

Ezt követően a sepsiszentgyörgyi önkormányzat múlt év végi határozatában megemelte a kihasználatlan vendégfogadó egységek éves ingatlanadóját. Ez gyakorlatilag a Bodok szállóra vonatkozik, amelyért idén már megemelt adót kell kifizetnie a tulajdonosának.

A városi önkormányzat augusztusi ülésén arról döntöttek, hogy a romos épület homlokzatát színes lepellel takarják el, addig míg megoldódik az épület helyzete. Ennek a szitahálónak felszerelésére került sor hétvégén, így átmenetileg eltakarták a belváros „szégyenfoltját".

Kimaradt?