Tégy jót, és légy Erdély legösszetartóbb osztálya!

Harmadik alkalommal hirdeti meg az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület a SuliJó projekt keretén belül az „Erdély legösszetartóbb osztálya” versenyt, melyre erdélyi magyar, V.-XII. osztályok jelentkezését várják. A 2013-as év témája: „Tégy jót és légy Erdély legösszetartóbb osztálya!”

A pályázás feltételezi, hogy egy osztály valamilyen jótéteményt tesz. Erről a jótettről egy oldalas írott beszámolót kell készíteni, a jótett helyszínén 5 fényképet kell készíteni, melyeknek egyikén rajta kell lennie az egész osztálynak az osztályfőnökkel együtt. Ezek után az osztálynévsort, a leírást és a fényképeket az office@sulijo.ro e-mail címre kell elküldeni. A beküldési határidő. november 30. Ezt követően tíz napig lehet a facebookon szavazni a legkülönlegesebb jótéteményre, a szavazás december 10-én este 22 órakor zárul. December 12-én lesz az eredményhirdetés.

A nyeremények között SuliJó képzés szerepel Algyógyon, Hunyad megyei kirándulások, valamint belépő a dévai élményfürdőbe.

Hogy a szervezők segítsenek a versenybe szálló osztályoknak, összeállítottak egy leírást arról, hogy mit jelent jót tenni. Így minden olyan munka, szolgálat, gesztus, cselekedet, amellyel valakit vagy valakiket segítünk valamiben vagy pedig valamit jobbá, szebbé, használhatóbbá, érdekesebbé, változatosabbá teszünk, elméletileg jótettnek számít. A gyakorlatban minden lehet jótétemény, aminek köze van a meglátogatáshoz, megismeréshez, ajándékozáshoz, megkönnyítéshez, megelőzéshez, vigasztaláshoz, örömszerzéshez, összeszedéshez, széthordáshoz, felújításhoz, létrehozáshoz, eltüntetéshez, lebontáshoz. Ezért, bármilyen jótett, a nagyságától függetlenül szóba jöhet, egyetlen feltétel, hogy a megvalósításban az egész osztálynak részt kell vennie.

Kimaradt?