Több férőhelyes iskolabuszok beszerzését szorgalmazza az RMDSZ

Több férőhelyes iskolabuszok vásárlását kérte Cseke Attila képviselő kedden, a közigazgatási bizottság ülésén, melyen a tanintézmények iskolabuszokkal történő ellátására vonatkozó kormányrendeletet tárgyalták a honatyák. A jogszabály szerint a fejlesztési minisztérium 76 millió új lejből ír ki árverést a kizárólag tizenhat plusz egy személyes iskolabuszok megvásárlására.

A politikus emlékeztetett: korábban a tanügyminiszter is egyetértett azzal, hogy a gazdaságilag és technikailag előnytelen a kevés férőhelyű buszok vásárlása.  „Vannak olyan helyzetek, ahol indokoltabb lenne, az iskola felé, illetve a lakhely felé vezető utat egyszer megtenni. Így kevesebbe kerülne egy út az államnak, és a gyerekek sem várnának annyit a busz érkezésére, amely gyakran többször is fordul a férőhelyek korlátozott száma miatt" – magyarázta Cseke.

A képviselő felidézte a Nép Ügyvédje által készített jelentést is, amely részletesen taglalja az iskolabuszok körül kialakult helyzetet. A jelentés bírálja azt, hogy nincs lehetőség nagyobb utasterű buszok megvásárlására. Cseke kifogásolta, hogy a kormány nem tartotta be az ígéretét. „A jövő évi költségvetés vitáján újra határozottan jelezni fogjuk az iskolabusz problémáját” – jelentette ki.

Kimaradt?