Indul a IV. Bölcs Diákok vetélkedő

Indul a Bölcs diákok országos szintű vetélkedő, amelyre 2013. október – 2014. augusztus között kerül sor. A teljes tanévet felölelő interaktív verseny a romániai magyar középiskolásoknak szól, amelynek döntő fordulójára egy záró élménytábor ad keretet – tájékoztott kedden a Communitas Alapítvány.

A vetélkedőt az alapítvány negyedik alkalommal szervezi meg a www.magyaroktatás.ro, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet és a BBTE Történelem - Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézet  közreműködésével.

A közlemény szerint a Communitas Alapítvány immár több mint 14 éve támogatja a romániai magyar kultúrát, építi a magyar közösséget, valamint átfogó módon kezeli az erdélyi magyarságot, törekszik minden korcsoport, tömb és szórvány, város és vidék támogatására. Annak érdekében, hogy az Alapítvány szorosabb kapcsolatba kerüljön a fiatalabb célcsoporttal, tanárokkal és magyar diákokkal egyaránt, kiváló lehetőségnek tartja ennek, a teljes tanévet felölelő interaktív és interdiszciplináris vetélkedőnek a megszervezését.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt sugallják, hogy a diákok egyre kevesebbet olvasnak és idejük jelentős részét az interneten böngészve töltik. A vetélkedő célja, hogy a diákok hasznosan töltsék idejüket az interneten, bővítsék ismereteiket, valamint tudjanak kapcsolatot teremteni az eltérő tudományok területén szerzett információk között, továbbá képesek legyenek információk keresésére, gyűjtésére és felhasználására, nem pedig csak azok egyszerű elraktározására.

A Bölcs Diákok vetélkedőt először 2010 novemberében hirdette meg az alapítvány, ekkor az ország 12 megyéjéből, 55 tanintézményéből 153 csapat, közel 600 diák jelentkezett. A tavalyi mutatók szerint a 2012 októberében elindult harmadik alkalommal megszervezett vetélkedőn 13 megyéből, 40 településről, 55 iskolából jelentkeztek a tanulók, a három levelezős fordulót 66 csapat teljesítette.

Kimaradt?