Több pénz jut az utak javítására Háromszéken

A háromszéki önkormányzat félmillió lejjel egészítette ki az utak javítására szánt pénzkeretet. Kovács Ödön megyemenedzser szerint a tanácsülésen kiutalt 500 000 lejjel összesen 3 millió lejre emelkedett az utak javítására szánt pénzösszeg, ez pedig elég lesz a megyei utak foltozására.

A kovásznai megyemenedzser szerint 60 000 négyzetméternyi utat kátyúznak, és bár nem tudni pontosan mikor fejeződik be az útfoltozási akció, az év végéig, minden gödröt betömnek.

Mint arról beszámoltunk idén csak szeptemberben sikerült elkezdeni időben a háromszéki utak javítását. Kovács Ödön szerint a megyei utak foltozását már hónapokkal ezelőtt elkezdhették volna, ám a folyamatot leállította a versenytárgyalás eredménye ellen óvást benyújtó brassói cég.  A háromszéki hatóságok a romániai közbeszerzési rendszert okolják a késésért. Hogy a jövőben a hasonló csúszásokat elkerüljék Kovászna megyei tanács több évre ír ki versenytárgyalást, így az utak karbantartását és hóeltakarítást is három évre adják ki a versenytárgyalást megnyerő cégnek, az eljárást pedig nem kell évente megismételni.

Kimaradt?