Súlyos baleset volt Nagylaknál, hárman meghaltak

FRISSÍTÉS: Két kézdiszéki halálos áldozata van a nagylaki autóbuszbalesetnek: a jármű egyik sofőrje (D. I.) és az első székek egyikében ülő utas hunyt el. A kézdivásárhelyi busz másik vezetője (N.I.) kirepült az ablakon, de a sérüléseket túlélte, egy aradi kórházban kezelik. A balesetben súlyosan megsérült egy háromszéki utas, akit egy temesvári kórházba szállítottak. A sérültek száma 33.

Tragikus buszbaleset történt csütörtök reggel Nagylakon a 7-es főúton, miután frontálisan ütközött két autóbusz. A járművek vezetői és egy harmadik személy a helyszínen életét vesztette, 33 személy pedig megsérült. A balesetet szenvedett járművek egyike a Transintex társaság Kézdivásárhely és Budapest között közlekedő járata volt.

A szerencsétlenséget egy Spanyolországból hazatérő busz okozta, a jármű vezetője elveszítette uralmát a jármű fölött, és a kézdivásárhelyi D. I. által vezetett buszba rohant. A spanyol busz túl gyorsan hajtott bele egy éles kanyarba, esett az eső, a vizes úton megcsúszhatott a jármű. Átsiklott a menetiránnyal szembeni sávra, és frontálisan ütközött a szembe jövő, Kovászna megyei rendszámú busszal, amely Magyarország irányába tartott. A mentőszolgálat és a rohammentők 11 kocsival érkeztek a helyszínre, 25 személyt – köztük három gyermeket - szállítottak az Arad Megyei Kórházba, négy sérültet a helyszínen láttak el.

A többi utast a helyi művelődési otthonba vitték, ahol teát, ételt kaptak az aradihirek.ro értesülései szerint.

Opra Ferenc, a Transintex tulajdonos korábban a sajtónak elmondta: a balesetben elhunyt a kézdivásárhelyi autóbuszt vezető sofőr, társa kirepült a járműből, viszont túlélte a balesetet. Opra szerint valamikor délben érkeznek a helyszínre, akkor majd több információval tud szolgálni a baleset körülményeit és a sebesültek állapotát illetően. A két autóbuszon százan utaztak, az ütközéskor huszonkilencen sebesültek meg. A hírtévék által közölt fényképek alapján a két jármű totálkáros, csodával határos, hogy a balesetnek nincs ennél is több áldozata. 

Cikkünk frissül

Kimaradt?