Ajándék-iskolatáskát kapnak a háromszéki kisdiákok

Iskolatáskával és tanfelszereléssel ajándékozza meg a háromszéki előkészítős diákokat a Kovászna megyei önkormányzat. Tamás Sándor tanácselnök bejelentette: iskolakezdéskor 1700 magyar és 700 román kisdiák kapja meg ajándékba az első iskolatáskáját, benne színes ceruzákat, kifestőkönyvet és egy termoszt.

A háromszéki önkormányzat az RMDSZ frakció javaslatára költött 14 ezer eurót a 2400 előkészítős tanuló „első iskolatáska” programjára. Tamás Sándor szerint beszerezték már az ajándékcsomagokat, amelyeket jövő héten átadnak a tanfelügyelőségnek, így az első tanítási napon minden érintetthez eljut az önkormányzat ajándéka.

A tervek szerint 2016-ig folytatódik az „első iskolatáska” program, hiszen Kovászna megye tanácsa ezzel is ösztönözni szeretné a szülőket, hogy írassák iskolába gyerekeiket. Háromszéken idén 108 magyar tannyelvű és 50 román tannyelvű előkészítő osztály indul. Már az első beiskolázási fordulóban 1724 gyereket, azaz az érintettek 83 százalékát beíratták a körzeti iskolába, ami azt mutatja, hogy a szülők többsége elégedett a lakóhelyéhez legközelebb eső tanintézmény ajánlatával.

A tanfelügyelőség az iskolakezdés előtt 140 tanítónak tart felkészítőt arról, hogy hogyan kell dolgozni az előkészítő osztályos diákokkal.

Kimaradt?