Disznajón három napig állt a bál

Kilencedik alakalommal szervezték meg Disznajón a falunapokat. A háromnapos Maros megyei rendezvény keretében pénteken sportpályát avattak, míg szombat délután a falu 50 éveseit köszöntötték illetve díszpolgárrá avatták a falu volt tanítónőjét, Csősz Irmát.

A harmincnégy éves hagyománnyal rendelkező ünnepség keretében az idén tizenhárom, ötven éves disznajóit köszöntöttek a marosvécsi önkormányzat által szervezett ünnepségen. Az eseményen részt vett Ördög Ferenc, Marosvécs polgármestere, Zsigmond Ambrus alpolgármester, Brassai Zsombor az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, Csép Éva Andrea és Balogh József a megyei szervezet ügyvezető alelnökei illetve Erős Csaba az RMDSZ Szászrégen-kerületének elnöke.

„A mai ünnepség is azt bizonyítja, hogy ebben a közösségben egy nagy család van, amelyik együtt tud ünnepelni. Azt gondolom, hogy egy egészséges közösségnek az alapja a család és egy egészséges közösség akkor tud fejlődni, erősödni, ha a családi kötelék szilárd, ha az egymásra figyelés és az egymás iránti szeretet uralkodik a közösség tagjai között, akkor minden bizonnyal van jövője a közösségnek. Azt látom, hogy ez itt megvan, ezért teljes

Elismeréssel és családias. Szeretetteljes szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, majd gratulált az 50 éveseknek. „Elismerésem az Önök nemzedéke iránt, hiszen egy olyan korszakban születtek és nőttek fel, amikor nem volt könnyű megmaradni sem embernek, sem magyarnak”.  Beszédében kifejtette, ők egy olyan korban küzdöttek meg a rendszerrel, amit mi nem nagyon ismerünk, és hozzásegítették a fiatalabb nemzedéket ahhoz, hogy új időkben új eséllyel kezdjék az életet.

A falunapok keretében Csősz Irma nyugdíjas tanítónőt Disznajó díszpolgárává avatták. A pedagógus a község polgármesterétől és alpolgármesterétől vehette át a díszpolgári oklevelet.

A pénteken felavatott sportpálya egy és fél milliárd lejes költségeit az önkormányzat fedezte. A felavatott pályán a futballozás mellett teniszezni is lehet. 

Kimaradt?