Személyiségfejlesztő tábort szerveznek fiatal munkakeresőknek

Huszonhét fiatal vehet részt idén a Give more power to your engine (Töltsd fel magad, lépj a gázra) elnevezésű Maros megyei programon. A résztvevők hat országból érkeznek, hasonló háttérrel: mindannyian munkanélküli, vagy hátrányos helyzetű fiatalok. A munkakeresésre való felkészülésükben Outward Bound trénerek és humánerőforrás menedzserek segítik őket.

A Nemzetközi ifjúsági cserére augusztus 15-24. között kerül sor Szovátán, az Outward Bound Románia szervezésével, az Európai Únió Fiatalok Lendületben program támogatásával. A cél a résztvevők önbizalmának fejlesztésén és „energiamotorjuk” feltöltésén át az, hogy felkészítsék őket egy sikeresebb, hatékonyabb munkakeresésre, így megnöveljék az esélyüket a munkapiacon való elhelyezkedésüknek.

Sokszínű programot ígérnek a szervezők. A cél elérése érdekében először az önmegismerésre fektetnek hangsúlyt: olyan kihívások elé állítják a résztvevő fiatalokat, amelyek leküzdésével önbizalmat nyerhetnek, bátorságot meríthetnek és fejlődik a kezdeményezőkészségük, személyiségük. Az Outward Bound módszereinek megfelelően kihívó és fejlesztő programelemekben lesz részük a fiataloknak: egy háromnapos szárazföldi expedíció, egy kétnapos vízi-expedíció (kenuzás a Maroson) és különböző csapatépítő tevékenységek. A humánerőforrás menedzserek segítségével pedig foglalkozni fognak az alkalmazás és munkavállalás tematikájával, megtanulnak önéletrajzot és motivációs levelet írni, valamint szakmai visszajelzéseket is kapnak majd. Betekintést nyernek az önkéntes munkába, amely által megtapasztalják az önkéntesség előnyeit, amit majd hazatérve, kamatoztathatnak. Kulturális ismereteiket is bővíthetik ezen a programon, mivel lehetőségük lesz egymás országáról, hagyományairól tanulniuk, ezáltal toleránsabbakká és elfogadóbbakká válnak. A résztvevő országok: Románia, Magyarország, Ausztria, Olaszország, Lettország, Bulgária.

A programon való részvétel hozzásegíti a fiatalokat, hogy otthon bátrabban keressenek munkát, és a jelentkezéskor, az állásinterjún megfelelően képviseljék magukat. Ugyanakkor bátrabban fognak egyéni kezdeményezéseket is indítani. Az Outward Bound – mint valamennyi programján, ezen a programon is a tapasztalati alapú tanulás módszerét használja, mert így sokkal hatékonyabb és maradandóbb a fejlődés.  

Kimaradt?