Lezuhant a Székelykőről egy 16 éves magyar turista

Lezuhant a torockói Székelykő egyik sziklájáról és életét vesztette hétfő reggel egy 16 éves magyarországi fiatalember. A Fehér megyei hegyimentősök ezekben az órákban szállítják le a holttestet – írja a citynews.ro.

A fiú egy magyarországi turistacsoport tagjaként indult el hétfőn reggel megmászni Torockó ékességét, a Székelykőt. Időközben leszakadt a társaitól és eltért a kijelölt útvonaltól. Egy húsz méter magas szikla csúcsára mászott fel, elvesztette az egyensúlyát, és a mélybe zuhant. A fiú koponyacsontja eltört, teste összezúzódott, a hegyimentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Veres Rudolf alpolgármester a maszol.ro-nak elmondta: jelenleg a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Az elöljáró nem kívánt részletekkel szolgálni arról, hogyan következett be a tragédia. "Amíg a rendőrségi jelentés el nem készül, nem tudok semmilyen hivatalos információt adni" – jelentette ki.

A torockói Székelykőt előszeretettel keresik fel az extrém sportok kedvelői, elsősorban a siklóernyősök. A helyi lapok szerint a sziklás vidéken igen gyakoriak a balesetek.

Cikkünk frissül

Kimaradt?