Őrizetben Baczoni Izolda feltételezett gyilkosa

Huszonnégy órára őrizetbe vette a Bihar megyei törvényszéki ügyészség Baczoni Izolda feltételezett gyilkosát – mondta el kedden a maszol.ro-nak a vádhatóság szóvivője, Cristian Ardelean. A gyanú szerint a 21 éves székelyhídi Sabin-Cristian Godja megfojtotta áldozatát.

Ardelean elmondta, a fiatal ellen emberölés gyanújával bűnvádi eljárást indítottak. Az ügyészek szerint Godja vasárnapra virradóra, éjfél és 2,30 óra között támadhatott rá a Kolozsvári Magyar Diákszövetség irodavezetőjére a vasúti sínek közelében. Miután megfojtotta áldozatát, holttestét egy vizesárokban hagyta.

A szóvivő tájékoztatása szerint a gyanúsított együtt töltötte a szombat estét Baczoni Izoldával a diszkóban. Ardelean kitérő választ adott arra a kérdésünkre, hogy voltak-e nemi erőszakra utaló jelek, ahogyan a román sajtó állítja. Mint mondta, a törvényszéki orvostani intézet szakemberei még vizsgálják a lány által elszenvedett sérüléseket.

Viszonya volt a támadójával?

Székelyhíd polgármestere, Béres Csaba tudomása szerint a lánynak viszonya volt a támadójával, Sabin-Cristian Godja a múlt héten Kolozsváron is meglátogatta a KMDSZ irodavezetőjét. „Izoldát ezzel a fiúval látták távozni a diszkóból. A székelyhídiak úgy tudják, hogy a fiatalembernek volt ugyan egy barátnője, ám titokban tartotta a kapcsolatot Izoldával is. Az biztos, hogy a lány bízott benne, másképp nem ment volna el vele erre a félreeső, eldugott helyre” – mondta a maszol.ro-nak a polgármester.

Kétnapos gyász Székelyhídon

Béres Csaba keddre és szerdára, a lány temetése napjára hivatalos gyásznapot hirdetett Székelyhídon. Ez azt jelenti, hogy ahová csak lehet, kiteszik a fekete zászlót, mulatóhelyeken nem hallgatnak zenét.

A lányt hétfő este a polgármester felhívására gyertyás megemlékezéssel búcsúztatta a település közössége. Béres Csaba tájékoztatása szerint mintegy 250 ember gyűlt össze 21-30-kor a Székelyhíd központjában lévő turulszobornál. A megemlékezés végén Rákosi Jenő lelkész-esperes mondott vigasztaló szavakat az egybegyűlteknek.

FRISSÍTÉS: Időközben a maszol.ro ügyészségi forrásokból megtudta, hogy a tanúk a feltételezett gyilkos ellen vallottak.

Kapcsolódók

Kimaradt?